Etiopiska pannkakor med linsgryta och vitkål

28 röster
4
Etiopisk pannkaka med linsgryta och vitkål
Foto: TV4

Tunna pannkakor som serveras med krämig linsgryta, stekt vitkål och koriander.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Snabb-Injera

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl teffmjöl eller rågmjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 4 dl kolsyrat vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 krm salt

Linsgryta

  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 5 cm färsk ingefära
  • 50 g smör
  • 4 dl röda linser
  • 2 msk berbrekrydda eller garam masala
  • vatten
  • salt

Stekt vitkål

  • 0,33 huvud vitkål
  • 2 msk smör
  • salt och peppar

Servering

  • färsk koriander

Gör så här

  1. Linsgryta
    Skala lök, vitlök och ingefära. Hacka lök och vitlök smått, riv ingefära.
  2. Stek lök, vitlök och ingefära på låg värme i smöret i ca 10 minuter. Gör injerasmeten under tiden!
  3. Injera
    Sikta mjölet i en bunke och ha i bakpulver och salt. Vispa ned vatten och vinäger och låt svälla i ca 15 min.
  4. Stek tunna pannkakor i olja och stek bara ena sidan! Så görs det i Etiopien!
  5. Linsgryta
    Tillsätt berbere och linserna samt vatten så det täcker. Salta. Koka linserna i ca 15-20 men håll koll så det inte kokar torrt. Resultatet ska bli grötigt och krämigt!
  6. Stekt vitkål
    Skiva vitkålen och stek den i smör med salt och peppar tills det fortfarande är krispig.
  7. Servering
    Servera grytan på pannkakorna med vitkål och koriander.
16 september 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept