Etiopiska pannkakor

koket.se
Etiopiska pannkakor
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Etiopiska pannkakor

7 ingredienser

30 m

De här smarriga pannakorna "Injera" från Etiopien är glutenfria och perfekta att servera till en mustig gryta.

Se Erik Videgård laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 3,75 dl glutenfri mjölmix [225 g]
  • 3,75 dl teffmjöl (eller bovetemjöl) [225 g]
  • 2,5 tsk bakpulver [8 g]
  • 1,5 tsk salt [9 g]
  • 2 ägg [120 g]
  • 7,5 dl kolsyrat vatten [750 g]
  • rapsolja

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna.
  2. Vispa därefter ner ägg och vatten. Låt svälla i 20 minuter.
  3. Stek tunna pannkakor av smeten i lite olja. Stek bara på ena sidan tills ovansidan bubblar och torkat.
  4. Håll pannkakorna varma under en handduk i ugnen på 70 grader medan du steker klart resten.