Fräs rödlök och en nypa salt i 2 msk av smöret i en rymlig, tjockbottnad gryta på låg värme. Rör om då och då tills löken fått fin färg, cirka 15 minuter.
Marinera kycklingen i 2 tsk berbere, salt och olivolja.
Torrstek kardemumma och svartpeppar på medelhög värme tills du känner lukten av kryddorna. Stöt sedan i en mortel.
Tillsätt resten av smöret, kardemumma, svartpeppar, vitlök, ingefära och berbere och fräs tills löken mjuknat helt och tagit åt sig färgen från kryddorna, ca 10 minuter.
Bryn kycklingen i ny stekpanna för att få färg på varje sida. Lägg över kycklingen i grytan.
Häll på hönsbuljong. Sjud i 15 minuter.
Tillsätt vinet och fortsätt sjuda 20 minuter. Smaka av med salt.
Pannkakor (Injera liknande):
Blanda båda mjölsorter, salt och bakpulver i en bunke. Lägg sedan i en mixer och kör några varv.
Samtidigt som du rör om häller du i kolsyrat vatten och vinäger.
Täck bunken med en plastpåse och låt stå i 10 minuter.
Hetta upp en stekpanna, låt bli ganska varm och häll i smet.
Grädda pannkakorna på båda sidorna tills de har fått färg.
Skär grönsakerna till salladen i bitar och blanda med olivolja, limesaft och salt.
Servera grytan med de hårdkokta äggen, salladen och injerapannkakor.