Espresso med bubblor

NYHET
Espresso med bubblor
Foto: TV4
Lakis Psomas
Lakis Psomas

Espresso med bubblor

9 ingredienser

30 min

En espressodrink kan bli ett härligt sätt att lysa upp hösten.

Ingredienser

1 - 2 portioner

Ananassirap

  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ananas

Drink

  • 1 espresso, dubbel, bryggd på ditt favoritkaffe [ca 40 ml]
  • 20 ml ananassirap
  • 10 ml citronsaft, färskpressad
  • 2-3 is, bitar

Bubblor

  • 1 dl te, starkt (gärna Earl Grey ) [ca 2 påsar/2 tsk löste i 1 dl hett vatten]
  • 1 äggvita

Gör så här

Ananassirap

  1. Koka upp lika delar vatten, socker och färsk ananas i bitar (t.ex. 1 dl av varje).
  2. Låt sjuda ca 10 minuter. Sila sedan av och låt svalna.

Drink

  1. Häll espresso, ananassirap och citronsaft i en kolsyrasifon. Lägg i några isbitar och ladda med en kolsyrepatron.
  2. Släpp försiktigt ut trycket genom att spruta drycken i en karaff först, det kan komma med kraft från sifonen.

Bubblor

  1. Brygg ett starkt svart te och låt svalna.
  2. Blanda lika delar kallt te och äggvita (t.ex. 50/50).
  3. Använd en liten luftpump för att forma upp ett lätt och luftigt skum/bubblor.

Servering

  1. Häll upp espressodrinken i fina glas.
  2. Skeda försiktigt på bubblorna så att de lägger sig som ett lock över drinken – då får man en härlig arom när man dricker.

Tips! Vill du spara tid kan du byta ut teet mot koncentrerad flädersaft – det ger florala bubblor utan bryggning.