Ernsts våffeltårta med lemon curd- och hallongrädde
Ernsts våffeltårta med lemon curd- och hallongrädde
16 ingredienser
1,5 h
Ernst bjuder på en smarrig, härlig våffeltårta fylld med somriga smaker. Lemon curd, hallon och grädde varvas i en perfekt våffelrätt som alla kommer älska!
Ingredienser
Våfffelsmet
- 125 g smör (+ extra till gräddning)
- 2 dl mjölk
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 ägg
- 1 krm salt
- 1 msk strösocker
- 2 dl kolsyrat vatten, kallt
- 1 dl kokos, riven
Lemon curd- och hallongrädde
- 4 dl vispgrädde
- 100 g lemon curd
- 60 g hallonsylt
- 50 g färska hallon
Garnering
- 250 g färska bär (t ex blåbär och hallon)
- färsk citronmeliss
- ätbara blommor (t ex penséer och ringblommor)
Gör så här
Våfflor
- Smält smör och låt det svalna.
- Vispa mjölk, mjöl, bakpulver, salt, ägg och kokos till en slät smet. Rör i smält smör och mineralvatten.
- Låt smeten svälla ca 30 minuter eller gärna över natten i kylen.
- Hetta upp våffeljärnet. Smörj järnet med smör och grädda vackert gyllengula våfflor av smeten. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.
Lemon curd- och hallongrädde
- Vispa grädden fast. Vänd försiktigt ner lemon curd, hallonsylt och hallon.
Våffeltårta
- Lägg 2-3 våfflor åt sidan för att använda till garnering.
- Bygg tårtan genom att varva våfflor med grädden. Spara lite av gräddblandningen till “lim” för att fästa våffelhjärtan på kanterna.
- Skär ut hjärtan av våfflorna som lagts åt sidan. Spritsa ut lite av den sparade gräddblandningen på varje hjärta och limma fast dessa omlott på tårtans utsida.
- Garnera med färska bär, citronmeliss och blommor.