Ernsts tunna fläskkorv med äpple och kanel

Ernsts tunna fläskkorv med äpple och kanel
Foto: TV4/Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts tunna fläskkorv med äpple och kanel

14 ingredienser

1 h 30 min

Hemstoppad korv på fläskfärs med smak av äpple, kanel, ingefära och koriander. För att fylla fjälstren behöver du i det här receptet ett korvhorn och spritspåse.

Ingredienser

  • 3 m fjälster, av får
  • 1 rött äpple
  • 1 gul lök, liten
  • 1 msk malen kanel
  • 2 msk honung
  • 1 kg fläskfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 1,5 msk salt
  • 2 msk honung
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 krm malen koriander
  • 1 tsk vitpeppar
  • ca 1-2 dl vatten
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Lägg fjälstret i blöt och skölj igenom det väl med kallt vatten.
  2. Skala och riv löken fint på ett rivjärn. Skala och riv äpplet fint på rivjärn.
  3. Fräs lök och äpple mjuka i smör i en stekpanna. Tillsätt kanel och honung och stek ytterligare några minuter.
  4. Tillsätt 2-3 msk vatten och rör runt. Ta från värmen och låt svalna helt.
  5. Lägg färs och lökfräset i en köksassistent. Tillsätt övriga kryddor och blanda väl.
  6. Tillsätt salt och ströbröd och häll i vatten tills det blir en bra konsistens. Det ska vara ungefär som en lös köttbullesmet.
  7. Gör ett stekprov och smaka av och se om du behöver justera kryddningen.
  8. Stoppa in ett korvhorn i en spritspåse. Trä upp fjälstret på korvhornet. Fyll smeten i spritspåsen och fyll fjälstret med korvsmet. Knyt till korvar med snöre.
  9. Korvarna går bra att frysa.
  10. Stek eller grilla korvarna före servering.