Ernsts parmesankola
Ernsts parmesankola
5 ingredienser
Ernst bjuder på en smarrig julkola med en lite överraskande ingrediens: parmesanost. Parmesanostens sälta gifter sig perfekt med den söta kolan och detta blir en riktig dundersuccé.
Ingredienser
- 2 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 100 g smör
- 100 g parmesanost
- 70 g valnötter
Gör så här
- Skär parmesan i små kuber.
- Blanda alla ingredienser förutom parmesan i en kastrull. Låt det först smälta för att sen koka upp och låta småkoka 5-7 minuter. Ju längre det kokar, desto hårdare kola. Gör kulprov för att kontrollera kolans konsistens.
- Grovhacka nötterna.
- Strö ut parmesan tätt på ett bakplåtspapper och häll över kolan, strössla över nötterna. Låt stelna. Skär / bryt i bitar.