Ernsts parmesankola

Ernsts parmesankola
Foto: Mikael Göransson/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts parmesankola

5 ingredienser

Ernst bjuder på en smarrig julkola med en lite överraskande ingrediens: parmesanost. Parmesanostens sälta gifter sig perfekt med den söta kolan och detta blir en riktig dundersuccé.

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 100 g smör
  • 100 g parmesanost
  • 70 g valnötter

Gör så här

  1. Skär parmesan i små kuber.
  2. Blanda alla ingredienser förutom parmesan i en kastrull. Låt det först smälta för att sen koka upp och låta småkoka 5-7 minuter. Ju längre det kokar, desto hårdare kola. Gör kulprov för att kontrollera kolans konsistens.
  3. Grovhacka nötterna.
  4. Strö ut parmesan tätt på ett bakplåtspapper och häll över kolan, strössla över nötterna. Låt stelna. Skär / bryt i bitar.