Ernsts panforte med flingsalt

Ernsts panforte med flingsalt
Foto: TV4/Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts panforte med flingsalt

110

9 ingredienser

1 h

Ernst kan inte leva utan nötter. Här är en söt och härligt seg kaka fylld med nötter och choklad i italiensk stil toppad med lite fingsalt.

Ingredienser

  • 100 g sötmandel
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g pistagenötter
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl honung
  • 1,5 dl strösocker
  • 100 g mörk choklad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda nötter, kanel och vetemjöl i en skål.
  3. Värm honung och socker i en kastrull tills sockret smälter.
  4. Ta kastrullen från värmen och tillsätt choklad. Låt den smälta. Rör ner nötblandningen i chokladblandningen.
  5. Tryck ut blandningen i en form med bakplåtspapper i botten, ca 15 x 20 cm. Strö över flingsalt och tryck till lite så att saltet fastnar i smeten. Grädda i ca 30 minuter.
  6. Ta ut och låt svalna något. Skär i lagom stora bitar.