Ernsts nötbräck
Ernsts nötbräck
9 ingredienser
1 h
Ett enkelt och gott julgodis som passar perfekt till glöggpartyt, adventsfikan eller till julaftons godisbord.
Ingredienser
- 6 dl blandade nötter (t ex cashew-, pistage-, eller hasselnötter och sötmandlar solrosfrö)
- 0,5 dl sesamfrön
- 0,5 dl linfrön
- 1 dl honungspuffar
- 2 äggvitor
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl ljus sirap
- 100 g mörk choklad
- flingsalt
Gör så här
- Vispa äggvitan lätt med salt, vaniljsocker och sirap.
- Lägg nötterna och mandlarna bakplåtspapper på en plåt och ställ in i ugnen. Sätt ugnen på 175 grader och rosta dem lätt medan ugnen blir varm, ca 10 minuter.
- Se till dem då och då, de ska bara bli lätt rostade.
- Ta ut dem och blanda ned dem i en bunke med frön och puffar.
- Blanda med äggviteblandningen och bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Baka i 175 grader i 10-15 minuter.
- Smält choklad och rippla över bräcket och toppa med flingsalt.
- Låt svalna helt och bryt/skär sedan i bitar.