Ernsts glödgade glögg
Ernsts glödgade glögg
9 ingredienser
30 min
Servera glöggen utomhus och bjud på en happening när glöggen glödgas över en sockertopp. Får du inte tag i en sockertopp går det bra att lägga samma mängd bitsocker (ej snabbitsocker) i en finmaskig sil över en kastrull eller gryta.
Ingredienser
- 1,5 l rött vin
- 5 stjärnanis
- 3 torkade ingefärabitar
- 2 kanelstänger
- 20 kardemummakärnor
- 10 torkade fikon, delade
- 0,5 apelsin, i tunna skivor
- 3,5 dl brännvin
- 1 sockertopp (à 250 g)
Gör så här
- Värm vin och kryddor ca 5-7 minuter i en kastrull. Tillsätt brännvin och värm i ytterligare några minuter, det får inte koka.
- Gå utomhus. Lägg ett grillgaller ovanpå en tom kastrull. Ställ sockertoppen på grillgallret.
- Skeda med sloppslev den varma vinblandningen på sockertoppen. Tänd på med en tändare. Fortsätt hälla den varma blandningen på sockertoppen tills den är upplöst. Servera!