Ernsts glödgade glögg

Ernsts glödgade glögg
Foto: TV4/Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts glödgade glögg

9 ingredienser

30 min

Servera glöggen utomhus och bjud på en happening när glöggen glödgas över en sockertopp. Får du inte tag i en sockertopp går det bra att lägga samma mängd bitsocker (ej snabbitsocker) i en finmaskig sil över en kastrull eller gryta.

Ingredienser

  • 1,5 l rött vin
  • 5 stjärnanis
  • 3 torkade ingefärabitar
  • 2 kanelstänger
  • 20 kardemummakärnor
  • 10 torkade fikon, delade
  • 0,5 apelsin, i tunna skivor
  • 3,5 dl brännvin
  • 1 sockertopp (à 250 g)

Gör så här

  1. Värm vin och kryddor ca 5-7 minuter i en kastrull. Tillsätt brännvin och värm i ytterligare några minuter, det får inte koka.
  2. Gå utomhus. Lägg ett grillgaller ovanpå en tom kastrull. Ställ sockertoppen på grillgallret.
  3. Skeda med sloppslev den varma vinblandningen på sockertoppen. Tänd på med en tändare. Fortsätt hälla den varma blandningen på sockertoppen tills den är upplöst. Servera!