Halstrad abborre med baconpotatis
Halstrad abborre med baconpotatis
11 ingredienser
Tillaga din abborre över öppen eld och servera med tillbehör.
Ingredienser
- 2 abborrar
- 2 små grenar av enris
- 1 msk smör
- 8 färskpotatisar, kokta
- 8 skivor bacon
- 2 dl matyoghurt
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk honung
- 1 knippe gräslök
- 1 knippe persilja
- salt (efter smak)
Gör så här
- Öppna och rensa abborren.
- Salta rejält både i och på fisken.
- Fyll fisken med enris och en klick smör.
- Bädda in fisken i enris på ett grillgaller och lägg sedan över elden. Fisken är klar när köttet blivit vitt.
- Rulla bacon runt den förkokta potatisen och trä dem på grillspett.
- Grilla tills baconet har fått fin färg och knaprighet.
- Såsen blandar du ihop med matlagningsyoghurt, dijonsenap och honung.
- Klipp ner gräslök och persilja och rör om.
- Salta efter smak.