Ernst fräscha julsalat med päron

163 röster

Det är generöst att ha en grönsallad på julbordet, det ger gästerna en möjlighet att variera tallriken med annat än bara korv, kött och skinka.

Tryck på skalet runt om granatäpplet så lossnar kärnorna lättare när du öppnar frukten. Akta så den inte spricker bara! Saften kan ge färgglada fläckar.

Du behöver

sallad

  • 2 ask rucolasallad (eller andra blad)
  • 1 dl hasselnötter, rostade
  • 2 fina päron
  • 1 granatäpple
  • västerbottensost

vinägrett

  • 1 apelsin, pressad
  • 1 msk balsamvinäger, vit
  • 1,5 dl kallpressad rapsolja
  • 2 msk honung, flytande
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Vinägrett
    Vispa ihop alla ingredienser, smaka av med salt och peppar.
  2. Sallad
    Rosta nötterna och gnid av skalen i en handduk.
  3. Skär päronen i stora bitar.
  4. Bryt sönder Västerbottensosten i bitar.
  5. Blanda allting med ruccolasalladen.
  6. Skär itu granatäpplet och pilla ur de röda kärnorna. Lägg kärnorna på toppen av salladen.
20 december 2010