Ugnsbakade persikor
Ugnsbakade persikor
8 ingredienser
30 min
Ernsts enkla med otroligt goda sommardessert - bakade persikor med honungssås och vaniljglass.
Se fler recept från
Ingredienser
- 8 persikor, mogna
Sås
- 1 dl honung
- 2 dl vin santo (eller marsalavin)
- 3 msk vatten
- 2 msk osaltat smör
- 8 stjärnanis
- 1 vaniljstång
Tillbehör
- vaniljglass
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Persikorna kärnas ur och halveras eller klyftas.
- Baka sedan persikorna i ugn eller stek dem tills fin färg.
Sås
- Värm honung, vatten och stjärnanis i en kastrull låt sjuda en stund.
- Kärna ur vaniljstången och tillsätt både vaniljfrön och stänger i såsen.
- Ta av såsen från plattan och vispa ned vin och smör i klickar.
- Värm till slät sås. Ta slutligen bort vaniljstången.
- Servera persikorna i skålar och slå över såsen. Generöst med härlig vaniljglass serveras till!