Ernst inlagda strömming
Ernst inlagda strömming
30 ingredienser
Löjrom-, pepparrot- och senapsinlagd strömming, perfekt till julbordet! Det tar cirka 7.5 timmar att göra Ernsts inlagda strömming.
I videoklippet ovan
Ernst visar hur man gör 3 sorters strömming till julbordet.
Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

Ingredienser
Strömmingsinläggning
- 0,5 kg strömmingsfileér
- 1 l vatten
- 2 dl ättiksprit 12 %
- 2 msk salt
Löjromsgravad strömming
- 166 g inlagd strömming
- 1 dl majonnäs
- 3 dl turkisk yoghurt
- 1 klyfta vitlök, finhackad
- 1 krm vitpeppar
- 2 krm salt
- 0,5 rödlök, finhackad
- 100 g löjrom
Pepparotsgravad strömming
- 166 g inlagd strömming
- 0,5 dl majonnäs
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 dl färsk pepparrot, riven (1 dl eller efter egen smak)
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 1 litet juläpple, finhackat
- 0,5 dl honung
- salt
- vitpeppar
Senapsgravad strömming
- 166 g inlagd strömming
- 1 msk dijonsenap
- 0,5 dl söt senap
- 2 krm salt
- 2 tsk vit balsamvinäger
- vitpeppar, nymalen (efter tycke och smak)
- 2 msk rörsocker
- 1 dl rapsolja
- 1 dl dill, finhackad
Gör så här
Strömmingsinläggning
- Skölj fileérna och dra bort skinnet. Blanda vatten, ättika och salt. Rör om tills allt löst upp sig. Lägg i fileérna och ställ kallt i 6 timmar. Ta upp fileérna och låt rinna av.
Löjromsgravad strömming
- Blanda majonäs och yoghurt. Lägg i den finhackade vitlöken, vitpeppar och salt och rör om. Lägg i den finhackade rödlöken och blanda ingredienserna med visp. Lägg nu i löjromen och rör om. Lägg till slut i fisken och rör om. Låt stå kallt i ca 1 timme. Servera!
Pepparrotsgravad strömming
- Blanda ihop alla ingredienserna förutom strömmingen i en stor skål. Blanda ordentligt och lägg till sist i fisken och blanda. Låt stå kallt i ca 1 timme. Servera!
Senapsgravad strömming
- Vispa ihop alla ingredienserna förutom olja, strömming och dill. Vispa samtidigt som du häller i oljan för att undvika att det skär sig. Lägg nu i den finhackade dillen och rör om. Lägg till slut i strömmingen och rör om. Låt stå kallt i ca 1 timme. Servera!