Ädelostbollar
Ädelostbollar
7 ingredienser
20 min
Ernsts ädelostbollar med valnötter, konjak och pepparkaka. Perfekta till julfesten!
Ingredienser
Ostbollar
- 100 g ädelost
- 1 dl lätt kesella
- 100 g valnötter
- 100 g hasselnötter
- 1 msk cognac
Till garnering
- 20 pepparkakor, krossade
- 1 msk sesamfrön
Gör så här
- Blanda ädelost, kesella och nötterna i en matberedare. Blanda en stund tills det blivit en jämn konsistens.
- Häll sedan i konjak och blanda igen. Om man inte vill att blandningen inte ska bli så kletig kan man lägga detta i kylen en liten stund.
- Stoppa in pepparkakorna i en plastpåse och kavla kakorna tills de blivit finkrossade.
- Blanda pepparkakorna med sesamfrön och häll upp på en tallrik.
- Forma ädelostblandningen till små bollar och rulla dessa i pepparkaksblandningen. Ställ sedan bollarna i kylen tills de blivit fasta.