Glaspepparkakor

POPULÄRT
Glaspepparkakor
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Glaspepparkakor

10 ingredienser

24 h

Ernst Kirchsteigers recept på lövtunna pepparkakor. Tunna och krispiga pepparkakor som passar perfekt till glöggskivan.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
stycken

Pepparkaksdeg till tunna pepparkakor

  • 6 dl farinsocker
  • 0,75 dl mörk sirap
  • 1,5 dl vatten
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk pomeransskal, malen
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk bikarbonat
  • 5 cl cognac
  • 265 g smör
  • ca 10 dl vetemjöl (eller tills ni får en smidig deg)

Gör så här

Håll skärmen tänd

Pepparkaksdeg till tunna pepparkakor

  1. Koka upp farinsocker, sirap och vatten.
  2. Lös upp kryddorna samt bikarbonaten i konjaken och tillsätt i sockerblandningen.
  3. Häll hela blandningen över smöret och rör tills smeten är kall. Arbeta in mjölet först i bunken, sedan på bakbordet. Degen ska inte vara stadig.
  4. Forma den till rullar på cirka 4 cm och rulla in i bakplåtspapper och lägg dem i kylen över natten.
  5. Ta rullen och skär i skivor och lägg på bakplåtspapper.
  6. Lägg ett annat bakplåtspapper eller plastfolie ovanpå skivorna och kavla tills de är tunna. Ta bort platsfolien eller bakplåtspappret försiktigt. Ställ in pepparkakorna i ugnen på 200 grader i cirka 3 minuter.