Glaspepparkakor
Glaspepparkakor
10 ingredienser
24 h
Ernst Kirchsteigers recept på lövtunna pepparkakor. Tunna och krispiga pepparkakor som passar perfekt till glöggskivan.
Ingredienser
Pepparkaksdeg till tunna pepparkakor
- 6 dl farinsocker
- 0,75 dl mörk sirap
- 1,5 dl vatten
- 2 tsk malen ingefära
- 2 tsk malen pomeransskal
- 2 tsk malen kanel
- 2 tsk bikarbonat
- 5 cl cognac
- 265 g smör
- ca 10 dl vetemjöl (eller tills ni får en smidig deg)
Gör så här
Pepparkaksdeg till tunna pepparkakor
- Koka upp farinsocker, sirap och vatten.
- Lös upp kryddorna samt bikarbonaten i konjaken och tillsätt i sockerblandningen.
- Häll hela blandningen över smöret och rör tills smeten är kall. Arbeta in mjölet först i bunken, sedan på bakbordet. Degen ska inte vara stadig.
- Forma den till rullar på cirka 4 cm och rulla in i bakplåtspapper och lägg dem i kylen över natten.
- Ta rullen och skär i skivor och lägg på bakplåtspapper.
- Lägg ett annat bakplåtspapper eller plastfolie ovanpå skivorna och kavla tills de är tunna. Ta bort platsfolien eller bakplåtspappret försiktigt. Ställ in pepparkakorna i ugnen på 200 grader i cirka 3 minuter.