Kardemummaäpplen med mandelgrädde

11 röster
20 min
4

Ernsts äpplen med kardemumma och mandelmassa, en riktigt fräsch och enkel dessert en varm sommarkväll.

Se fler recept från

Sommar med Ernst


Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl strösocker
  • 2 msk smör
  • 6 st äpplen av fast och syrlig sort, klyftade och skivade
  • 1 tsk kardemumma, stött
  • 4 st mandelspån
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl riven mandelmassa
  • 2 msk mandelskorpor, krossade

Gör så här

  1. Börja med att smälta socker i en stekpanna, tillsätt sedan smöret och stek äpplena i detta.
  2. Rör om försiktigt då och då.
  3. När äpplena fått en fin stekyta tillsätt då den stötta kardemumman och mandelspånen och rör runt.
  4. Ta sedan av äpplena från spisen.
  5. Vispa grädden ganska löst och vänd ner riven mandelmassa i grädden.
  6. Lägg upp de två rörorna i skålar och toppa med krossade mandelskorpor.
13 juni 2012

Fler goda recept