Örtbakad lammstek

Örtbakad lammstek
Foto: TV4

Örtbakad lammstek

Av: Erik Wennberg

7 ingredienser

En bra festrätt att bjuda på när vännerna kommer över. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 kg lammstek benfri
  • 5 rosmarinkvistar
  • 5 timjanskvistar
  • 6 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Mixa rosmarin och timjan tillsammans med vitlök och olja till en slät kryddpasta. Smaka av med salt och peppar.
  2. Gnid in kryddpastan i köttet ordentligt. Se till så att det täcker runt om.
  3. Bind upp steken. Lägg köttet i en stekpanna och stek den i smör, så att den får en gyllenbrun färg runt om.
  4. Lägg köttet på en bädd av romarin och timjan. Sätt in en stektermometer i köttet. Ställ in lammsteken i en 100 grader varm ugn.
  5. Pensla köttet, under tiden som det steks, med honung.
  6. Tag ut steken när termometern visar 62 grader. Skär i tunna skivor.