Örtbakad lammstek

Örtbakad lammstek
Foto: TV4

Örtbakad lammstek

Av: Erik Wennberg

7 ingredienser

En bra festrätt att bjuda på när vännerna kommer över. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1,5 kg lammstek benfri
  • 5 rosmarinkvistar
  • 5 timjanskvistar
  • 6 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Mixa rosmarin och timjan tillsammans med vitlök och olja till en slät kryddpasta. Smaka av med salt och peppar.
  2. Gnid in kryddpastan i köttet ordentligt. Se till så att det täcker runt om.
  3. Bind upp steken. Lägg köttet i en stekpanna och stek den i smör, så att den får en gyllenbrun färg runt om.
  4. Lägg köttet på en bädd av romarin och timjan. Sätt in en stektermometer i köttet. Ställ in lammsteken i en 100 grader varm ugn.
  5. Pensla köttet, under tiden som det steks, med honung.
  6. Tag ut steken när termometern visar 62 grader. Skär i tunna skivor.