Parmesan- och pinjepimpad laxskiva

Parmesan- och pinjepimpad laxskiva
Foto: TV4

Parmesan- och pinjepimpad laxskiva

Av: Erik Hörstadius

Från: Klockan nio hos stjärnorna

8 ingredienser

15 min

Tunna skivor skinka lindas runt tunna skivor lax och toppas med godsaker som parmesan, basilika och rostade pinjenötter.

Dryckestips
Jules Muller Riesling. art.nr. 6622

Erik bjöd även på

Örtmarinerade lammkotletter

Vaniljglass, bär och sockerkaka

Kolla in alla recept och läs mer om

Klockan åtta hos stjärnorna

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 tunna skivor skinka (typ prosciutto, parma, bayonne)
  • 4 tunna skivor lax (kallrökt eller rimmad)
  • parmesanost
  • basilika
  • pinjenötter, rostade
  • svartpeppar
  • olivolja
  • ev citron, saft

Gör så här

  1. Linda tunna skivor skinka runt tunna skivor lax.
  2. Riv över önskad mängd parmesan.
  3. Strö över basilika och strössla med rostade pinjenötter.
  4. På med svartpeppar och några skvättar olivolja och kanske lite citronsaft.
  5. Låt stå ett tag innan servering.