Erik Videgårds Whiskeysenap

1 röst
1 h + 24 h i kyl

När du smakat denna hemlagade senap kommer du inte vilja äta köpesenap någonsin igen! 

Visa mer
1 h + 24 h i kyl

Du behöver

  • 1 dl senapspulver
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk ättika, 12 %
  • 25 g bruna senapsfrön
  • 1 msk whisky
  • 3 msk vispgrädde
  • flingsalt

Gör så här

  1. Koka upp 2 deciliter vatten och lägg i senapsfröna, låt svalna i vattnet.
  2. Blanda under tiden senapspulver, whisky och ättika.
  3. Tillsätt sirapen och blanda väl.
  4. Sila av och tillsätt senapsfröna.
  5. Vispa grädden lätt.
  6. Blanda senapsblandningen med grädden, smaka av med salt. Låt senapen mogna i kyl minst 24 timmar.
3 januari 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...