Parfait surprise

Foto: TV4
Parfait surprise
6 ingredienser
Parfait surprise med mintsmak, toppas med chokladnät och jordgubbar.
Dryckestips
Moulin Touchais 1995.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 3 dl grädde
- 2 äggulor
- 1 dl florsocker
- 150 g Marianne, mintkarameller
- jordgubbar
- mjölkchoklad
Gör så här
Parfait
- Vispa grädden så den blir tjock men inte för tjock.
- Vispa äggulorna och florsockret i en annan bunke.
- Mixa mariannekaramellerna till mindre bitar.
- Rör sedan ihop dessa ingredienser.
- Fördela smeten i valfri form och ställ sedan in i frysen.
- Ta ut dem en liten stund innan servering.
Chokladnät
- Smält chokladen över vattenbad.
- Spritsa eller häll ut med en sked, i ett rutmönster på smörpapper.
- Låt svalna.
Vid servering
- Servera parfaiten med jordgubbar och chokladnät.