Enkla valnötsfrallor
Enkla valnötsfrallor
6 ingredienser
30 m + jästid
Frallor är riktigt enkel att baka själv. Testa dessa med valnötter och flingsalt.
Tips! Här kommer 4 tips att tänka på när du bakar brödet:
Degen ska vara klibbig.
Mjöla underlaget rikligt.
Mjöla dina händer rikligt.
Hantera den färdigjästa degen så lite som möjligt när du formar den.
Ingredienser
- 8 dl vetemjöl
- 1,5 tsk salt
- 1 tsk torrjäst
- 2 dl valnötter, grovt hackade eller halverade
- 4 dl vatten, kallt
- flingsalt (att toppa frallorna med)
Gör så här
- Blanda de torra ingredienserna i en stor skål, inklusive valnötterna, med en sked eller träslev. Tillsätt vatten och blanda väl. Degen ska bli klibbig.
- Plasta in skålen och låt den stå i rumstemperatur i 12–18 timmar.
- Sätt ugnen på 225 grader, vanlig ugnsvärme.
- Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
- Ta upp degen på väl mjölat bakbord och dela den med en degskrapa eller kniv i 7–8 bitar.
- Mjöla ytan lätt och dra ihop varje bit till en boll. Lägg bröden på bakplåtspapper med skarven neråt. Låt frallorna jäsa under en kökshandduk i 15-30 minuter.
- Strö flingsalt över frallorna och grädda mitt i ugnen 20–25 minuter (beroende på ugn och hur välgräddad skorpa du vill ha).
- Låt frallorna kallna på galler. Vill du ha mjukare skorpa, täck med en handduk.