Enkla valnötsfrallor

Enkla valnötsfrallor
Foto: Simona Muntean
Simona Muntean
Simona Muntean

Enkla valnötsfrallor

6 ingredienser

30 m + jästid

Frallor är riktigt enkel att baka själv. Testa dessa med valnötter och flingsalt.

Tips! Här kommer 4 tips att tänka på när du bakar brödet:
Degen ska vara klibbig.
Mjöla underlaget rikligt.
Mjöla dina händer rikligt.
Hantera den färdigjästa degen så lite som möjligt när du formar den.

Ingredienser

portioner7 - 8 stycken
  • 8 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk torrjäst
  • 2 dl valnötter, grovt hackade eller halverade
  • 4 dl vatten, kallt
  • flingsalt (att toppa frallorna med)

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål, inklusive valnötterna, med en sked eller träslev. Tillsätt vatten och blanda väl. Degen ska bli klibbig.
  2. Plasta in skålen och låt den stå i rumstemperatur i 12–18 timmar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader, vanlig ugnsvärme.
  4. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  5. Ta upp degen på väl mjölat bakbord och dela den med en degskrapa eller kniv i 7–8 bitar.
  6. Mjöla ytan lätt och dra ihop varje bit till en boll. Lägg bröden på bakplåtspapper med skarven neråt. Låt frallorna jäsa under en kökshandduk i 15-30 minuter.
  7. Strö flingsalt över frallorna och grädda mitt i ugnen 20–25 minuter (beroende på ugn och hur välgräddad skorpa du vill ha).
  8. Låt frallorna kallna på galler. Vill du ha mjukare skorpa, täck med en handduk.