0,5 dl pumpakärnor, mixade (valfritt, för mer järn)
Valfri smaksättning
äpple
hallon
jordgubbar
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Skala och skär äpplet i bitar. Lägg bitarna i en kastrull med 0,75 dl vatten. Låt koka upp under omrörning. Koka i ca 10 minuter, tills äpplet blivit mjukt.
Ta bort kastrullen från plattan och mixa äppelbitarna till ett slätt mos med en stavmixer. Låt svalna.
Vispa (under tiden som äppelmoset svalnar) ägget pösigt i en bunke. Blanda i äppelmoset. Använder du kikärtsspad så blandar du det direkt med äppelmoset.
Häll mjölk och rapsolja i äggvispet och blanda.
Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke.
Rör försiktigt ner de torra ingredienserna i
äggblandningen.
Använd en muffinsplåt eller sätt ut 12 muffinsformar på en plåt. Pensla formarna med lite olja. Häll smeten i formarna.
Addera eventuell smaksättning eller låt muffinsen vara naturella.
Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter, tills muffinsen stelnat och fått lite färg.
ÅLDERSANPASSNING
Från 6 till 9 månader: Skär muffinsen i halvor eller servera som den är.
Från 9* till 12 månader: Skär muffinsen i små bitar.
Från ca 12 månader och uppåt: Servera muffinsen som den är eller skär den i halvor för att äta den med något gott pålägg.