Enkla macarons (svärmormors biskvier)

35 kakor
Enkla macarons (svärmormors biskvier)
Foto: Tea Malmegård

Ljuvliga mandelbiskvier som fylls med vaniljsmörkräm. Går utmärkt att frysa!

6 juni 2017
35 kakor

Du behöver

Kaka

  • 120 g äggvita
  • 50 g florsocker
  • 1 nypa salt
  • 200 g mandelmjöl
  • 200 g florsocker

Fyllning

  • 200 g smör
  • 45 g äggula
  • 125 g grädde
  • 20 g vaniljsocker
  • 125 g strösocker

Gör så här

  1. Kakorna
    Vispa äggvita och salt med den lilla delen av florsockret till en LÄTTVISPAD maräng.
  2. Blanda mandelmjöl och florsocker och vänd i marängen i två omgångar.
  3. Fyll smeten i en spritspåse med en slät tyll storlek 8 och spritsa ut knappar över plåten med några centimeters avstånd.
  4. Sätt ugnen på 170 grader. Baka macaronsen i 12 minuter tills de precis börjar få färg. Ta ut och låt svalna helt innan de fylls!
  5. Fyllning
    Koka upp grädde, vaniljsocker, äggula och strösocker till 84 grader. Sila av. Tillsätt smöret och mixa till en slät kräm. Låt svalna av till cirka 35 grader i kylen och vispa sedan upp den till en fluffig kräm.
  6. Fyll kräm på hälften av kakornas insida och para ihop dem med resten.
Kommentera receptet

Fler goda recept