• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vit chokladmousse med rostade mandelspån

BOB vit chokladmousse
Foto: Köket.se
Bob - logo
Bob - logo

Vit chokladmousse med rostade mandelspån

5 steg att laga

5 ingredienser

15 m + 1 h i kyl

Den här chokladmoussen är så enkel och helt försvinnande god! Toppa med sylten BARA BÄR & Frukt från BOB och lite rostade mandelspån - och du har en hit till nyår!

Ingredienser

4 portioner
  • 150 g vit choklad
  • 1 äggula
  • 2 dl grädde
  • 4 msk mandelspån
  • 1 dl BOB BARA BÄR & Frukt

Gör så här

  1. Smält den vita chokladen över ett vattenbad.
  2. Vispa grädden hårt i en bunke och vispa upp äggulan i en egen skål.
  3. Ta bort den smälta chokladen och låt svalna något och rör sedan ner äggulan tills det blir en jämn smet.
  4. Vänd ner grädden i chokladsmeten och häll sedan upp i glas som du ställer i svalt i cirka en timme.
  5. Rosta mandelflarnen snabbt i en stekpanna och toppa sedan chokladmoussen med lite sylt och de rostade flarnen.