Vit chokladmousse med rostade mandelspån

54 röster
15 m + 1 h i kyl
4
15 m + 1 h i kyl
4
4 portioner

Du behöver

  • 150 g vit choklad
  • 1 äggula
  • 2 dl grädde
  • 4 msk mandelspån
  • 1 dl BOB BARA BÄR & Frukt

Gör så här

  1. Smält den vita chokladen över ett vattenbad.
  2. Vispa grädden hårt i en bunke och vispa upp äggulan i en egen skål.
  3. Ta bort den smälta chokladen och låt svalna något och rör sedan ner äggulan tills det blir en jämn smet.
  4. Vänd ner grädden i chokladsmeten och häll sedan upp i glas som du ställer i svalt i cirka en timme.
  5. Rosta mandelflarnen snabbt i en stekpanna och toppa sedan chokladmoussen med lite sylt och de rostade flarnen.
14 december 2018