Enkel tacopaj

400 röster
4
Tacopaj
Foto: Frida Wismar

Ett av våra mest eftersökta recept! Testa till fredagsmiddagen med barnen, när vännerna kommer på middag eller bara som en helt vanlig tisdagsrätt.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Pajdeg

  • 3 dl dinkel- eller vetemjöl
  • 150 g smör
  • 3 msk kallt vatten (cirkamängd)
  • 0,75 tsk salt

Fyllning

  • 400 g nötfärs
  • 1 påse taco spice mix
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk jalapeños
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 3 tomater
  • 3 dl riven ost

Gör så här

  1. Pajdeg: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet cirka 10 min.
  2. Fyllning: Bryn köttfärsen i lite smör eller olja. Tillsätt kryddmix och vattnet. Rör om. Låt sjuda på svag värme 10-15 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Tillsätt jalapeños.
  3. Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet och häll över äggstanningen. Skiva tomaterna. Fördela tomatskivorna ovanpå och strö till sist över osten.
  4. Grädda pajen i 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.
11 oktober 2011
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept