Enkel tacogratäng
Enkel tacogratäng
10 ingredienser
1 h
"En ”allt i ett rätt” med tacotema. Alla goda ting är tre och alla älskar tacos, alla älskar gratäng och alla älskar potatis. Eller hur?" /Jessica Frej
En god gratäng du gör på nolltid där varje portion kostar ca 13 kr!
Se Jessica Frej laga receptet

Ingredienser
- 1 msk rapsolja
- 500 g köttfärs (kycklingfärs eller formbar vegofärs)
- 1 förp taco kryddmix
- 2 burkar majskorn [á 150 g]
- 400 g passerade tomater
- 0,5 tsk chiliflakes (valfritt)
- 900 g fast potatis
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk salt
- 150 g riven ost
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
- Häll lite olja i botten på en ugnsform.
- Tryck ut köttfärsen ovanpå.
- Strö över tacokrydda.
- Låt majsen rinna av i en sil och häll den sen över köttfärsen.
- Häll över tomaterna.
- Skiva potatisen tunt (gärna på mandolin) och sprid ut den ovanpå. Ringla på lite olja.
- Salta och strö över osten.
- Tillaga i ugnen i ca 40 minuter tills potatisen och köttfärsen är mjuk och färdig.
- Låt gärna stå och sätta sig 10–20 minuter i rumstemperatur innan servering.
- Det är gott med isbergssallad till, även tacosalsa och gräddfil funkar bra vid servering!