Enkel tacogratäng

koket.se
Enkel tacogratäng
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Jessica Frej
Jessica Frej

Enkel tacogratäng

10 ingredienser

1 h

"En ”allt i ett rätt” med tacotema. Alla goda ting är tre och alla älskar tacos, alla älskar gratäng och alla älskar potatis. Eller hur?" /Jessica Frej

En god gratäng du gör på nolltid där varje portion kostar ca 13 kr!

Se Jessica Frej laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g köttfärs (kycklingfärs eller formbar vegofärs)
  • 1 förp taco kryddmix
  • 2 burkar majskorn [á 150 g]
  • 400 g passerade tomater
  • 0,5 tsk chiliflakes (valfritt)
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 150 g riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
  2. Häll lite olja i botten på en ugnsform.
  3. Tryck ut köttfärsen ovanpå.
  4. Strö över tacokrydda.
  5. Låt majsen rinna av i en sil och häll den sen över köttfärsen.
  6. Häll över tomaterna.
  7. Skiva potatisen tunt (gärna på mandolin) och sprid ut den ovanpå. Ringla på lite olja.
  8. Salta och strö över osten.
  9. Tillaga i ugnen i ca 40 minuter tills potatisen och köttfärsen är mjuk och färdig.
  10. Låt gärna stå och sätta sig 10–20 minuter i rumstemperatur innan servering.
  11. Det är gott med isbergssallad till, även tacosalsa och gräddfil funkar bra vid servering!