Enkel sallad med sparris och päron

1 röst
10 min
3-4
Vardagssallad
Foto: Dante Zia

"Mitt grundrecept på vardagssallad - som egentligen är vilken salladstyp som helst med vinäger, salt och olivolja. Vilken vinäger som används kan också variera, ibland använder jag vitvinsvinäger och ibland använder jag balsamvinäger." /Dante

Visa mer
10 min
3-4

Du behöver

  • 100 g sallad, sköljd
  • 0,5 päron
  • 3 sparris

dressing

  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 4 msk olivolja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Ta bort kärnhuset från päronet och dela i mindre bitar.

  2. Skölj och hyvla sparrisen med en potatisskalare. 

  3. Blanda päron och sparris med salladen. 

  4. Följande moment görs precis innan servering för att inte salladen ska bli “soggig”. Blanda den del av salladen som du tänkt äta - spara resten oblandad. 

  5. Häll på vinäger och salt. Rör om. Häll på olivolja. Rör om. Saltet löser sig i vinäger, men inte i olivolja. Blanda därför saltet först med vinägern innan du häller på olivoljan.
  6. Ät och njut!
5 februari 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...