Enkel pastasallad med tomat, fetaost och rostade kikärtor

Enkel pastasallad med tomat, fetaost och rostade kikärtor

12 ingredienser

25 min

Pastasallad på nolltid som blir grym lunch, middag eller picknickmat. Rostade kikärtor är perfekt för att göra din sallad ännu matigare, och godare förstås!

Ljusgårda svensk sallad
Ljusgårda produkt VIT bakgrund

Ljusgårda svensk sallad

Sallad som du kan äta med gott samvete - året om! En klimatsmart sallad som är odlad inomhus, utan bekämpningsmedel.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 Ljusgårda Krispsallad
  • 4 port pasta (valfri kort variant)
  • 1 ask körsbärstomater, halverad
  • 0,5 gurka, skivad
  • 1 rödlök, skivad
  • 150 g fetaost
  • 200 g gröna oliver

Rostade kikärtor

  • 1 burk kikärtor
  • 2 msk paprikapulver
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, malen

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Skölj sedan kallt.
  2. Skölj och halvera tomaterna.
  3. Skölj och skiva gurkan.
  4. Skiva rödlöken.
  5. Sila bort spadet från oliverna.
  6. Tärna fetaosten.

Rostade kikärtor

  1. Skölj kikärtorna och sila bort spadet. Torka av med hushållspapper och rosta på medelhög värme i olivolja i en stekpanna. Avsluta med paprikapulver, salt och peppar.

Servering

  1. Häll upp salladen i djupa tallrikar och lägg samtliga tillbehör. Ringla över lite extra olivolja.
TIPS!
Fler tips!
svensk-potatissallad-med-senapsvinagrett NY

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda recept med Ljusgårda sallad

Läs mer

Bjud på halloumisallad!
halloumisallad-med-matvete-och-ortdressingNY.png

Bjud på halloumisallad!

Så gör du sommarens absolut godaste halloumisallad med matvete och örtdressing!

Läs mer