Grillostsallad med matvete och örtdressing

halloumisallad-med-matvete-och-ortdressingNY.png
Foto: Köket.se

Grillostsallad med matvete och örtdressing

15 ingredienser

30 min

Krispigt stekt grillost, betor, päron, tomater och matvete blandas till en matig, färgglad och otroligt god sallad! Servera med en örtdressing på mynta.

läs mer
Ljusgårda produkt VIT bakgrund

Ljusgårda svensk sallad

Sallad som du kan äta med gott samvete - året om! En klimatsmart sallad som är odlad inomhus, utan bekämpningsmedel.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Ljusgårda Krispsallad
  • 2 grillost (svenska)
  • 4 port matvete
  • 300 g beta, tunt skivade råa
  • 2 päron (gärna svenska)
  • 250 g körsbärstomater (gärna i olika färger)
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 0,5 dl pumpakärnor

Örtdressing

  • 0,5 dl olja
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka persilja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisningar på förpackningen. Låt svalna något.
  2. Skölj och skala betorna och skiva sedan tunt, gärna på mandolin.
  3. Skiva även päronen tunt och dela tomaterna i kvartar. Blanda betor, päron och tomater med krispsallad och matvete.
  4. Rosta solrosfrön och pumpakärnor i en torr panna tills de fått lite färg.
  5. Mixa alla ingredienser till örtdressingen.
  6. Skiva grillosten och stek i en varm panna tillsammans med olja tills den fått en fin färg och en krispigt god yta.
  7. Servera salladen med halloumi och örtdressing, toppa med de rostade fröna.
TIPS!
läs mer
svensk-potatissallad-med-senapsvinagrett NY

Fler tips!

Fler tips och goda recept med Ljusgårda sallad hittar du här!

Läs mer

läs mer
Ljusgårda Klassisk räksallad med sparris

Klassisk räksallad

Så gör du en klassisk och god räksallad - perfekt som sommarlunch eller på picknicken

Läs mer