Enkel och fräsch potatissallad

Svensk potatis Enkel och fräsch potatissallad
Foto: Eleonor Schütt och Margareta Andersson

Enkel och fräsch potatissallad

9 ingredienser

30 min

En underbart god färskpotatissallad med en fräsch vinägrett. Enkel att laga och går bra att förbereda!

Garanterar hög kvalitet
Svensk potatis smakstämpel

Garanterar hög kvalitet

Håll utkik efter SMAK-märkningen så vet du att potatisen är av god kvalitet!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 dl gräslök
  • 0,5-1 rödlök

Marinad

  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk senap, grovkornig
  • 1 tsk honung

Gör så här

  1. Koka upp vatten. Skala eller skrubba färskpotatisen och dela den i bitar.
  2. Lägg ner potatisen i det kokande vattnet och koka potatisen tills innertemperaturen är 96 grader. Låt och ånga av.
  3. Skala och skiva rödlöken tunt. Finhacka gräslöken.
  4. Blanda ingredienserna till marinaden och häll den över den varma potatisen. Vänd ner gräslök och rödlök, spara lite till garnering. Smaka av och kyl.
  5. Dekorera med fint hackad gräslök och tunt skivad rödlök.
TIPS!
Fler tips!
Svensk potatis Lyxiga potatisplättar med löjrom

Fler tips!

Fler goda recept med potatis!

Läs mer