Enkel och billig rabarbertårta
Enkel och billig rabarbertårta
6 ingredienser
20 m
"Rabarber är en sån grej många har i trädgården Har du ingen egen så efterlys i lokala facebookgrupper, många blir glada att det skördas och går åt." /Jessica Frej
Se Jessica Frej laga receptet

Ingredienser
- 450 g rabarber (ca 1 liter slantade eller 2 liter frysta askar)
- 1 msk vatten
- 3 dl strösocker
- 5 dl vispgrädde (välj laktosfri eller mjölkfri variant om det behövs)
- 1 förp tårtbotten (finns glutenfri om det behövs)
- 2 tsk malen kardemumma (kan uteslutas)
Gör så här
- Koka ihop rabarber, vatten och socker tills rabarbern är helt mjuk. Har du en urskarpad vaniljstång så låt den koka med rabarbern.
- Låt sedan svalna. Det här momentet kan förberedas flera dagar innan och förvaras i kylskåpet.
- Vispa grädden.
- Varva tårtbotten, lite kardemumma, grädde och rabarberkompott.
- Avsluta högst upp med bara grädde.
- Kanterna brukar jag låta vara ”nakna” men du kan klä dem med grädde om du vill!
- Dekorera enligt någon av tipsen nedan.
Dekorationstips
- Är det säsong för jordgubbar så dekorera gärna med det.
- Annars kan du pressa över lite saft från en råriven rödbeta och göra ett fint rosa mönster.
- Hyvlade rabarber som fått ligga i isvatten kan också bli läckert på!
- Även hackad rostad mandel är gott på tårtan!