Enkel kycklinggryta med curry och pak choi

Lönneberga Enkel kycklinggryta med curry och pak choi
Foto: Köket.se

Enkel kycklinggryta med curry och pak choi

15 ingredienser

30 min

Enkel och god kycklingcurry med pak choi och cashewnötter. En vardagsfavorit som går hem hos hela familjen.

Lönneberga tipsar!
Lönneberga kycklinglårfilé 630 g

Lönneberga tipsar!

Lårfilén är saftig och smakrik, perfekt att grilla, ugnssteka och gör sig alldeles utmärkt till gryta.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 630 g Lönneberga Lårfilé
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 pak choi
  • smör, till stekning
  • 2 msk curry
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 limefrukt, saften
  • salt
  • peppar

Servering

  • 4 port ris
  • 2 dl cashewnötter, rostade
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skär kycklingen till grytbitar.
  3. Skala, halvera och skiva löken. Finhacka vitlöken. Grovhacka pak choi.
  4. Bryn kycklingen i smör i en stor gryta, tills den fått en fin yta.
  5. Tillsätt löken och stek glansig. Tillsätt sedan vitlök, curry och paprikapulver och låt fräsa ytterligare någon minut.
  6. Häll över kokosmjölk och vatten och låt koka upp. När kycklingen börjar bli klar tillsätter du pak choi och låter koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt, peppar och lite limesaft.
  7. Servera med nykokt ris, rostade cashewnötter och lite koriander om du önskar.
TIPS!
Fler tips!
Lönneberga Kyckling i ugn med krämig sweet chilisås

Fler tips!

Här hittar du fler recept på kyckling från Lönneberga.

Läs mer