Enkel hallonmousse med chokladsmul
Enkel hallonmousse med chokladsmul
13 ingredienser
45 min
En riktigt kärleksfull dessert som alla kan lyckas med, Perfekt för alla som vill bjuda någon man tycker extra mycket om.
Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser
Enkel hallonmousse
- 200 g hallon, färska eller frysta
- 1 dl gelésocker
- 2 dl vispgrädde
Chokladsmul
- 0,5 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 msk kakao
- 1,5 dl havregryn
- 50 g smör
Dekoration
- färska hallon
- färsk citronmeliss
- godis, t ex chokladhjärta eller geléhjärta
- maräng, gärna minimaränger
- strössel
Gör så här
- Blanda hallon och socker i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 1 minut.
- Häll upp i en skål och ställ i kylen tills det är helt kallt. Vill du ha en helt slät mousse kan du sila kompotten genom en finmaskig sil.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda samman alla ingredienser till chokladsmulet och bred ut på en plåt med bakplåtspapper.
- Rosta mitt i ugnen 10 minuter och låt svalna.
- Vispa grädden fluffig men inte för fast.
- Vänd ner grädden, i omgångar, i hallonkompotten.
- Varva chokladsmul och hallonmousse i portionsglas och dekorera med det du gillar.