Engelska citronscones
Engelska citronscones
8 ingredienser
30 m
Förgyll dagen med engelska citronscones. Både enkelt att baka och riktigt gott både till frukost och fika. En god marmelad och färskost blir pricken över i till.
Se Hilda Kirkhoff laga receptet

Ingredienser
Sconesdeg
- 7,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 2,5 tsk bakpulver
- 125 g smör, kallt
- 2,5-3 dl mjölk (grädde eller filmjölk)
- grädde (till pensling)
Smaksättning
- 1 citron, skal
- vallmofrö (eller färska örter så som salvia, persilja, oregano och/eller timjan)
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Skär det kalla smöret i små kuber och lägg i mjölblandningen. Nyp ihop tills mjölet fördelats, det ska fortfarande vara lite bitar kvar.
- Tillsätt skal från en citron och mjölk, grädde eller filmjölk.
- Rör runt och arbeta snabbt ihop till en jämn deg för hand.
- Kavla ut degen till en platta som är cirka 2–3 cm tjock och stansa ut till önskad form. Upprepa till dagen tar slut.
- Lägg sconesen på en plåt och pensla med grädde. Dekorera med vallmofrön eller färska örter.
- Grädda näst längst ner i ugnen i cirka 12 minuter.