Energibars med jordnötskola och choklad

13 röster
1 h
15-20 bitar

”Energikick som passar både stora och små! Galet god och påminner om klassikern TWIX.” /Louise Johansson

1 h
15-20 bitar

Du behöver

Mandelbotten

  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosolja
  • 2 msk lönnsirap
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • salt

Jordnötskola

  • 2 dl jordnötssmör
  • 1 dl lönnsirap
  • 0,5 dl kokosolja
  • 0,75 dl vatten
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk salt

Chokladkräm

  • 200 g mjölkchoklad (alt. vegansk choklad)
  • 1 msk kokosolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluftseffekt.
  2. Blanda alla ingredienser till mandelbotten och tryck ut i en form (ca 15x15 cm) med bakplåtspapper. Grädda i 15 minuter, låt svalna.
  3. Värm alla ingredienser till jordnötskolan tills det precis börjar koka. Häll och bred ut över mandelbotten. Ställ i kylen så krämen sätter sig, det tar ungefär 30 minuter.
  4. Smält mjölkchoklad och kokosolja på låg effekt i mikron eller över vattenbad. Häll över jordnötskolan och strö över lite flingsalt. Ställ kallt i kylskåp ytterligare 30 minuter och skär upp i bitar.
4 januari 2020