Enchiladas med kalkon

Enchiladas med kalkon
Foto: Tv4

Enchiladas med kalkon

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

20 ingredienser

30 m

”Enchiladas är fyllda gratinerade tortillas, lite som en mexikansk lasagne. Med fördel kan du använda även andra matrester såsom kyckling, biff eller varför inte blomkål. Såsen gör man på buljong från skrovet eller buljongtärning om man vill det.” /Sebastian Schauermann

Ingredienser

portioner
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk chilipulver
  • 1 krm malen spiskummin
  • 1 krm vitlökspulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl buljong
  • salt
  • 1 gul lök, hackade
  • 1 jalapeño, hackade
  • 300 g kalkonfilé, stekt
  • 8 tortillabröd
  • 100 g svarta bönor, kokta
  • 50 g cheddarost, riven
  • 50 g mozzarellaost, riven

Förslag på toppings

  • avokado
  • jalapeño
  • färsk koriander
  • gräddfil

Gör så här

  1. Värm oljan på medelhög värme i botten på en kastrull, häll i kryddorna och rör sedan ut mjölet.
  2. Vispa i buljongen och vrid upp värmen och låt det koka i 3 minuter under omrörning tills enchiladasåsen är klumpfri.
  3. Smaka eventuellt av med salt.
  4. Stek löken och en hackad jalapeño i olivoljan tills den är mjuk i en stekpanna. Lägg sedan i kalkonen och stek med den ett tag så den tar smak av kryddorna.
  5. Fördela kalkonen i tortillorna med lite svarta bönor och vik ihop dem. Lägg dem i en ugnsfast form och toppa med enchiladasås, riven cheddarost och mozzarella.
  6. Grädda i ugnen på 200 grader i 15 minuter. Ta ut formen och toppa med valfria toppings och servera direkt.