En örtig trilogi med mozzarella, ramslökspesto och melon.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Cantaloupmelon med lufttorkad skinka och knuten timjan
4 skivor cantaloupemelon
4 skivor lufttorkad skinka
4-8 kvistar färsk timjan
Gör så här
Örtig olja
Hacka basilika samt mynta och blanda i en skål tillsammans med rökt paprika, krossade valnötter och salt. Rör ihop med olivolja.
Mozzarella, paprika och auberginetorn
Skiva och salta auberginen.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Ta ut åtta rundlar som är ca 4 cm i diameter av auberginen.
Se till att olivoljan är riktigt varm och stek auberginen tills de fått gyllene färg på båda sidor.
Lägg upp auberginen på en tallrik.
Skär mozzarellan i skivor och hyvla parmesan.
Dela paprikan i klyftor och stek i olivolja tills bitarna är mjuka. Salta och peppra efter smak.
Bygg ett torn av genom att varva aubergine, parmesanost, mozzarella, paprika och örtolja.
Ringla över lite balsamicoglaze precis innan servering.
Bruschetta med ramslökspesto
Skär Pain richen i skivor, beräkna en skiva per person. Rosta skivorna i ugnen med lite olivolja tills de fått en gyllene ton.
Rosta pinjenötterna i en torr panna så de får fin färg.
Grovhacka ramslöksbladen och osten. Lägg ner i en mixer och slå på oljan. Kör till en grynig smet. Späd eventuellt med mer olja om den är torr. Smaka av med salt och peppar.
Servera ramslökspeston på de rostade brödskivorna och strö en nypa flingsalt över.
Cantaloupemelon med lufttorkad skinka och knuten timjan
Skär fyra små båtar av melonen och linda en skiva lufttorkad skinkskiva runt varje båt.
Bind samman melonbåten med en kvist färsk timjan som knyts som ett band runt.