En örtig trilogi

Foto: Tv4
En örtig trilogi
23 ingredienser
35 m
En örtig trilogi med mozzarella, ramslökspesto och melon.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Örtig olja
- 0,5 dl basilika
- 0,5 dl mynta
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 dl valnötter
- 0,5 tsk salt
- olivolja
Mozzarella, paprika och auberginetorn
- 1 aubergine
- olivolja
- 1 buffelmozzarella
- parmesanost
- 2 paprikor
- salt
- peppar
- balsamicoglaze
Bruschetta med ramslökspesto
- Pain riche, i skivor
- 50 g pinjenötter
- 15 blad ramslök
- 70 g ost (t.ex. parmesanost)
- 1 dl extra virgin olivolja
- salt
- peppar
Cantaloupmelon med lufttorkad skinka och knuten timjan
- 4 skivor cantaloupemelon
- 4 skivor lufttorkad skinka
- 4-8 kvistar färsk timjan
Gör så här
Örtig olja
- Hacka basilika samt mynta och blanda i en skål tillsammans med rökt paprika, krossade valnötter och salt. Rör ihop med olivolja.
Mozzarella, paprika och auberginetorn
- Skiva och salta auberginen.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Ta ut åtta rundlar som är ca 4 cm i diameter av auberginen.
- Se till att olivoljan är riktigt varm och stek auberginen tills de fått gyllene färg på båda sidor.
- Lägg upp auberginen på en tallrik.
- Skär mozzarellan i skivor och hyvla parmesan.
- Dela paprikan i klyftor och stek i olivolja tills bitarna är mjuka. Salta och peppra efter smak.
- Bygg ett torn av genom att varva aubergine, parmesanost, mozzarella, paprika och örtolja.
- Ringla över lite balsamicoglaze precis innan servering.
Bruschetta med ramslökspesto
- Skär Pain richen i skivor, beräkna en skiva per person. Rosta skivorna i ugnen med lite olivolja tills de fått en gyllene ton.
- Rosta pinjenötterna i en torr panna så de får fin färg.
- Grovhacka ramslöksbladen och osten. Lägg ner i en mixer och slå på oljan. Kör till en grynig smet. Späd eventuellt med mer olja om den är torr. Smaka av med salt och peppar.
- Servera ramslökspeston på de rostade brödskivorna och strö en nypa flingsalt över.
Cantaloupemelon med lufttorkad skinka och knuten timjan
- Skär fyra små båtar av melonen och linda en skiva lufttorkad skinkskiva runt varje båt.
- Bind samman melonbåten med en kvist färsk timjan som knyts som ett band runt.
Servering
- Servera alla tre miniatyrrätterna på en tallrik.