Empanadas med ost och skinka

NYHET
Empanadas med ost och skinka
Foto: Tv4

Empanadas med ost och skinka

6 ingredienser

20 m

Alla kombinationer med skinka och ost är verkligen superpopulära i Argentina. Om du vill kan du krydda upp fyllningen med chili för att få lite hetta. Se även till att använda ost som smälter bra. Här finns receptet på degen >>

Ingredienser

portioner empanadas
  • 240 g port salut (eller annan bra smältost)
  • 140 g rökt skinka, skivad och halverad
  • ev majsstärkelse (om osten är väldigt mjuk)
  • 12 empanadasdegplattor
  • ev olja (till fritering)
  • ev ägg, vispat (till ugnsbakning)

Gör så här

  1. Skär osten i rektangulära bitar à 20 g och rulla in varje bit i skinka. Om osten är mjuk rullar du den först i majsstärkelse, ta bort det som inte fastnar och rulla sen in den i skinka.
  2. Lägg en inrullad ostbit mitt på en degplatta. Ta lite vatten på ett finger längs halva rundeln och förslut sen degen till en halvmåne. Nyp ihop kanterna och vik eller gaffla kanten.
  3. Fritera i 200-gradig olja ca 5 minuter tills knytena är gyllenbruna och frasiga.
  4. Eller tillaga dem i ugnen. Lägg empanadas på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och tillaga sen i ugnen på 200 grader i ca 15–20 minuter tills knytena är gyllenbruna och frasiga.
  5. Du kan även grilla dem. Grilla i så fall dem på galler ca 20 cm över glöd med medellåg värme ca 5–10 minuter på varje sida.