Marmeladgodis med jordgubbssmak

Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Marmeladgodis med jordgubbssmak
8 ingredienser
40 min
Mumsiga små bitar av marmelad som doppas i socker.
Ingredienser
- 620 g jordgubbspuré (med 10 % socker)
- 100 g smultron
- 1 vaniljstång (gärna tahitivanilj)
- 825 g strösocker
- 16 g fruktpektin
- 150 g glykos
- 16 g citronsyra
- 15 g Kirschwasser (eller annan sprit)
Gör så här
- Blanda socker och pektin väl så att inga klumpar bildas när det blandas med vätskan.
- Dela vaniljstången och skarpa ur fröna. Blanda med jordgubbspurén och tillsätt glykos och smultron.
- Koka upp och tillsätt socker/pektinblandningen under omrörning. Låt koka tills tempreaturen når 106 grader.
- Ta upp vaniljstången och tillsätt citronsyran och spriten. Mixa med stavmixer och häll snabbt upp i en ram, cirka 1 centimeter hög eller en långpanna som kläs med silikonbehandlat bakplåtspapper.
- Strö lite socker på ovansidan och låt stå 1 dygn innan marmeladen skärs upp i lämplig storlek, cirka 3x3 centimeter. Rulla bitarna i strösocker.