Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Leverpalt
Leverpalt
0
Spara
Av:
Ella Nilsson & Torgny Lindgren
Från:
Nyhetsmorgon
11
ingredienser
Husmanskost och receptklassiker
Vardagsmiddag
Ingredienser
250 g lever
250 g ister (eller späck)
3 dl potatis, råskalad
1 gul lök
20,5 dl blod
1 tsk salt
1 krm malen kryddpeppar
5 dl vetemjöl
1 dl kornmjöl (eller rågmjöl)
Till kokning:
3 l vatten
1 msk salt
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Mal lever, ister, potatis och lök.
Blanda i blod, kryddor och mjöl till en jämn fast smet. Koka upp vatten och salt.
Doppa en stor matsked i kallt vatten, fyll den med smet och klicka ner i det kokande vattnet.
Låt paltarna sjuda ca 45 minuter.
Att servera till:
Lingonsylt, smält smör och vitkålssallad
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut
Leverpalt | Köket.se