Nektariner på smördeg med hasselnötssmulor
Nektariner på smördeg med hasselnötssmulor
9 ingredienser
En stilig och knaprig smulpaj med hasselnötter och nektariner. Receptet ger 8 bitar.
Ingredienser
- 1 färdig platta smördeg
Fyllning
- 100 g mandelmassa
- 4 nektariner
- 2 msk aprikosmarmelad
Smulor
- 0,5 dl hasselnötter
- 0,5 dl strösocker
- 0,5 dl strösocker
- 0,67 dl vetemjöl
- 50 g smör
Gör så här
- Smördeg: Värm ugnen till 225 grader.
- Kavla ut smördegen och fodra en rektangulär pajform som mäter cirka 10 x 34 cm.
- Grädda i cirka 5-8 minuter och ta ut formen. Sänk temperaturen till 200 grader.
- Fyllning: Riv mandelmassan fint och strö över smördegen.
- Dela och kärna ur nektarinerna, skär dem i tunna skivor och lägg skivorna omlott på mandelmassan.
- Rör ut marmeladen i lite vatten och pensla på nektarinskivorna.
- Smulor: Rosta hasselnötterna lätt i en stekpanna och gnugga av skalet med en ren handduk. Hacka nötterna och lägg dem i en bunke.
- Tillsätt socker och vetemjöl. Skär smöret i kuber och finfördela allt i bunken till en grynig massa.
- Strö smulorna över pajen, låt gärna nektarinerna synas lite i mitten, och grädda i 15-20 minuter.
- Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.