Kokossmulpaj med mango och päron

Kokossmulpaj med mango och päron
Foto: Nisse Peterson
Elisabeth johansson 2
Elisabeth johansson 2

Kokossmulpaj med mango och päron

Av: Elisabeth Johansson

Från: Smulpajer

7 ingredienser

En smulpaj med smak av söderhavet; kokos, mango och päron. Receptet ger 8 bitar.

Receptet ger 8 bitar.

Ingredienser

Kokossmulpaj

  • 125 g smör, kallt
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl riven kokos

Fyllning

  • 2 päron
  • 2 mango
  • 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skär smöret i tärningar och blanda ihop alla ingredienser till kokossmulpajen till en grynig massa.
  3. Lägg hälften av smulorna i en pajform, cirka 24 cm i diameter, och platta till något.
  4. Grädda 6-7 minuter. Ta ut formen och höj ugnstemperaturen till 225 grader.
  5. Skala päronen och mangofrukterna och ta bort kärnorna, skär frukten i bitar.
  6. Lägg klyftorna i pajformen och strö över sockret och resten av smulorna, grädda sedan i ytterligare 20-25 minuter längst ner i ugnen.
  7. Servera med vaniljglass eller mangosorbet. Vaniljsås, vaniljvisp eller vispad grädde är också gott till!