Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Inlagd sill - grundrecept med varianter
Inlagd sill - grundrecept med varianter
Betyg: 0 av 5
0
Spara
Av:
Elisabeth Johansson
Från:
Nyhetsmorgon
5
ingredienser
Midsommarmat
Ingredienser
1-2-3 grundlag:
1 dl ättiksprit 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten
500 g inläggningssill
Vanliga sillkryddor:
lagerblad, kryddpeppar, senapsfrön
Ovanliga sillkryddor med karraktär:
rosépeppar, stjärnanis, fänkålsfrö, citrongräs, citronskal, apelsinskal
Lök:
Gul lök, silverlök, rödlök, purjolök, vitlök
morot, skivade
Sill till inlagd sill:
Använd urvattnade salta sillfiléer och skär i bitar
Sill till snabbinlagd sill:
Använd hela inlagda sillfileér (islands sill) och skär i bitar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Kallrörd lag:
Rör ihop ättika och socker tills sockret smält. Häll på vattnet, lägg i sillkryddor, lök och urvattnad salt sill.
Kokt lag:
Lägg alla ingredienser i en kastrull med sillkryddor rör om och koka upp. Kyl ner lagen och lägg i lök och urvattnad salt sill.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut