Inlagd sill - grundrecept med varianter

Elisabeth johansson 2

Inlagd sill - grundrecept med varianter

5 ingredienser

Ingredienser

1-2-3 grundlag:

  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 500 g inläggningssill

Vanliga sillkryddor:

  • lagerblad, kryddpeppar, senapsfrön

Ovanliga sillkryddor med karraktär:

  • rosépeppar, stjärnanis, fänkålsfrö, citrongräs, citronskal, apelsinskal

Lök:

  • Gul lök, silverlök, rödlök, purjolök, vitlök
  • morot, skivade

Sill till inlagd sill:

  • Använd urvattnade salta sillfiléer och skär i bitar

Sill till snabbinlagd sill:

  • Använd hela inlagda sillfileér (islands sill) och skär i bitar

Gör så här

  1. Kallrörd lag:
  2. Rör ihop ättika och socker tills sockret smält. Häll på vattnet, lägg i sillkryddor, lök och urvattnad salt sill.
  3. Kokt lag:
  4. Lägg alla ingredienser i en kastrull med sillkryddor rör om och koka upp. Kyl ner lagen och lägg i lök och urvattnad salt sill.