Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Maränger med lakritspulver
Maränger med lakritspulver
17
Spara
Av:
Elisabeth Johansson
Från:
Nyhetsmorgon
3
ingredienser
Bakverk
Maränger
Ingredienser
st
2,5 dl äggvita
5,25 dl strösocker
2 tsk lakritsgranulat (eller 3 tsk lakritspulver)
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 130 grader.
Blanda äggvita och socker i en rostfri bunke.
Sätt bunken i vattenbad och värm marängsmeten till ca 55-60 grader under vispning.
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat.
Vänd i pulvret så att de blir marmorerade.
Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda dem i ugnen i ca 40-45 minuter, marängerna ska vara lite sega i mitten.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut