Matjes i glas

Matjes i glas
Foto: Holger Edström
Eja Nilsson
Eja Nilsson

Matjes i glas

10

1 steg att laga

8 ingredienser

Servera matjessillen som en fin förrätt, i glas. Då kan den göras i ordning i förväg och stå på lut i kylskåpet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g matjessill
  • 6 potatis, kokta
  • 1 rödlök
  • 1 ättiksgurka
  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 2 msk citron, pressad
  • 1 tsk citron, skal, finrivet

Gör så här

  1. Rör ihop gräddfil med dill, citronsaft och skal. Varva i fyra glas bitar av potatis, sill, hackad rödlök och ättiksgurka och gräddfilen. Garnera med en dillvippa och riv litet citronskal med zestjärnet. Ställ kallt innan serveringen.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julklappstips

11 klassiska julklappar för alla smaker

Tips!

Läs mer