Italiensk frittata
Italiensk frittata
10 ingredienser
Den kloka italienska husmoderns påhitt – ett underbart sätt att använda överbliven kokt spaghetti på!
Ingredienser
- 5 dl kokt spaghetti
- 6 ägg
- 4 msk parmesanost, riven
- 1 klyfta vitlök, pressad
- salt
- vitpeppar
- 1 tsk citron, skal, finrivet
- 2 dl ost, grovriven, typ cheddarost
- färsk rosmarin, hackad
- olivolja, till stekning
Gör så här
- Vispa ihop äggen i en skål med 3–4 msk vatten, ost och resten av ingredienserna. Vänd ner den kokta spaghettin i äggblandningen.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna, häll i omelettsmeten, stek ett par minuter tills den stelnar lite, lossa i kanterna och vicka pannan så att smeten rinner ner mot botten.
- När den börjar bli fast vänds den med hjälp av en tallrik och steks guldgul också på andra sidan. Låt svalna lite grann, skär upp den i tårtbitar och servera med sallad och bröd.