Tjeckisk äggsallad
Tjeckisk äggsallad
10 ingredienser
Enkel och klassisk sallad som passar bra på påskbordet.
Ingredienser
- 0,5 isbergssallad
- 8 ägg, hårdkokta
- 1 rödlök
- 3 msk kapris
Senapssås
- 2 tsk gula senapsfrön
- 2 äggulor
- 2 msk svensk senap
- 1,5 dl neutral olja, rapsolja
- salt
- vitpeppar
Gör så här
- Strimla isbergssallaten och lägg upp på ett stort fat. Skala och skiva äggen och täck sallatsbädden med skivade ägg. Skala, skiva och hacka rödlöken och strö över rödlök och kapris.
- Stöt senapskornen i mortel och häll på 1–2 msk vatten.
- Rör äggulorna med senap och vispa i oljan, lite i taget, till en tjock senapsmajonnäs. Blanda i de stötta senapskornen. Smaksätt med salt och peppar. Späd ev. med lite ljummet vatten om majonnäsen är för tjock.
- Ringla såsen över äggsalladen och servera.