Eggs fried rice till frukost
Eggs fried rice till frukost
10 ingredienser
10 m
"Den perfekta frukosten! Överblivet ris och några ägg sen har du perfekt ”Comfort Food” på två minuter." /Erik Videgård
Ingredienser
- 3 msk rapsolja
- 3 ägg, uppvispade (stora)
- 450 g jasminris, kokt och kallt
- 1 rödlök, tunt skivad (liten)
- 0,5 king solo vitlök, finhackad
- 2 msk soja (ljus)
- 1 tsk sesamolja
- 3 salladslökar, tunt skivade
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Hetta upp en wok och tillsätt oljan. Luta woken från sida till sida så att alla sidor täcks av olja.
- När oljan är het men inte ryker så häll i de uppvispade äggen och låt dem friteras.
- Lossa försiktigt smeten från botten av woken med en spatel när kanterna ”stannat”. Vänd över på hälften och fös upp omeletten på wokens sida.
- Tillsätt riset och vänd omeletten över riset.
- Tillsätt rödlök och vitlök.
- Hacka ner omeletten i riset och stek snabbt tills riset är varmt och börjar få färg.
- Tillsätt soja och rör runt.
- Häll i sesamolja, salladslök, salt och peppar. Rör runt.
- Servera!