Eggs fried rice till frukost

POPULÄRT
Eggs fried rice till frukost
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Eggs fried rice till frukost

10 ingredienser

10 m

"Den perfekta frukosten! Överblivet ris och några ägg sen har du perfekt ”Comfort Food” på två minuter." /Erik Videgård

Ingredienser

portioner
  • 3 msk rapsolja
  • 3 ägg, uppvispade (stora)
  • 450 g jasminris, kokt och kallt
  • 1 rödlök, tunt skivad (liten)
  • 0,5 king solo vitlök, finhackad
  • 2 msk soja (ljus)
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp en wok och tillsätt oljan. Luta woken från sida till sida så att alla sidor täcks av olja.
  2. När oljan är het men inte ryker så häll i de uppvispade äggen och låt dem friteras.
  3. Lossa försiktigt smeten från botten av woken med en spatel när kanterna ”stannat”. Vänd över på hälften och fös upp omeletten på wokens sida.
  4. Tillsätt riset och vänd omeletten över riset.
  5. Tillsätt rödlök och vitlök.
  6. Hacka ner omeletten i riset och stek snabbt tills riset är varmt och börjar få färg.
  7. Tillsätt soja och rör runt.
  8. Häll i sesamolja, salladslök, salt och peppar. Rör runt.
  9. Servera!