Eggs fried rice med purjolök
Eggs fried rice med purjolök
5 ingredienser
20 m
"Här kommer den bästa frukosten! Överblivet ris och några ägg så har du perfekt ”Comfort Food” på två minuter." /Erik Videgård
Se Erik Videgård laga receptet

Ingredienser
- 3 msk rapsolja
- 3 ägg, uppvispade (stora)
- 450 g jasminris, kokt och kallt
- 2 msk soja (ljus)
- 1 purjolök, tunt skivad
Gör så här
- Hetta upp en wok och tillsätt oljan. Rör woken från sida till sida så alla sidor täcks av olja.
- När oljan är het, men inte ryker, så häll i äggen och låt dem friteras. Lossa försiktigt smeten från botten av woken med en spatel när kanterna ”stannat”. Vänd över omeletten på hälften och fös upp den på wokens sida.
- Tillsätt riset och vänd omeletten över riset.
- Hacka ner omeletten i riset och snabbstek det tills riset är varmt och börjar få färg.
- Rör ner sojan och tillsätt salladslöken. Rör runt så allt blandas.
- Servera.