Eggs fried rice med purjolök

NYHET
koket.se
Eggs fried rice med purjolök
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Eggs fried rice med purjolök

5 ingredienser

20 m

"Här kommer den bästa frukosten! Överblivet ris och några ägg så har du perfekt ”Comfort Food” på två minuter." /Erik Videgård

Ingredienser

portioner2 - 4
  • 3 msk rapsolja
  • 3 ägg, uppvispade (stora)
  • 450 g jasminris, kokt och kallt
  • 2 msk soja (ljus)
  • 1 purjolök, tunt skivad

Gör så här

  1. Hetta upp en wok och tillsätt oljan. Rör woken från sida till sida så alla sidor täcks av olja.
  2. När oljan är het, men inte ryker, så häll i äggen och låt dem friteras. Lossa försiktigt smeten från botten av woken med en spatel när kanterna ”stannat”. Vänd över omeletten på hälften och fös upp den på wokens sida.
  3. Tillsätt riset och vänd omeletten över riset.
  4. Hacka ner omeletten i riset och snabbstek det tills riset är varmt och börjar få färg.
  5. Rör ner sojan och tillsätt salladslöken. Rör runt så allt blandas.
  6. Servera.